4 mars 2018

cronuts vid victoria station

Idag söndagsfikade vi på Dominique Ansel Bakery, alldeles vid Victoria coach station. Vi hade fått tips om detta coola konditori/bageri av Londonboende Eva. Som vi träffade där. Hon är en gammal kompis från min studenttid i Uppsala och vi har numera främst kontakt på Facebook. Det var så kul att träffa henne.


Dominique Ansel är främst känd för att ha skapat cronuten, en blandning mellan donut och croissant. Den lanserades först i New York, men finns nu på flera ställen. Månadens smak var passionsfrukt och kokos. En riktig hit!


Klara och Eva pratade länge om chai, och kom fram till att det inte fanns något bra att köpa på de ställen vi letat. Eva rekommenderade istället att man skulle blanda i ett pulver i sitt svarta te som heter Adrak Tulsi. (Adrak Tulsi är en slags basilika med myntalik smak.) När jag kom hem så googlade jag på detta och hittade flera recept på adrak tulsi chai. Detta är den egenpåhittade kombo som Klara till slut godkände för att få en god mjölk-chai.


KLARAS ADRAK TULSI CHAI 

200 g Svart te 
3 msk hel kardemumma (gröna kapslar) 
5 kanelstänger 
5 bitar torkad ingefära 
2 msk hel svart peppar (tellicherry)
2 msk torkad mynta 
1 peperonchini (torkad) 
0,5 krm vaniljpulver (ej vaniljsocker) 
1 msk kokos 

Mjölk 
Råsocker 

Mortla kryddorna så att det blir små bitar. Blanda med teet och spara i en burk.

Koka upp mjölk, och häll på en tesked teblandning för en mugg. Låt dra. Sila. Smaka eventuellt av med lite socker.

Det går såklart att använda detta som helt vanligt te i varmt vatten. En skvätt mjölk i är dock gott!

Inga kommentarer: